Enviat per: Llidó | 26 Mai 2009

ACTIVITAT 11. Quan freguem dos materials entre ells, quin material agafa càrrega negativa i quin material cedeix càrrega negativa?

 

A les classes heu preguntat moltes vegades: al fregar dos materials, quin es carrega negativament i quin es carrega positivament?

Quan freguem dos materials, les càrregues negatives d’un d’ells passen a l’altre. Quin material agafarà càrregues negatives i quin cedirà càrregues negatives?

Els científics han classificat els materials segons agafen o cedeixen càrregues negatives. Aquí en teniu ordenats uns quants:

agafacedeixLa teua mà

Vidre

Llana

Seda

Paper

Cotó

Goma

Polièster

Plàstic

PVC

Si dos d’aquests materials es freguen l’un contra l’altre, el que està més a dalt cedeix càrregues negatives i es carrega positivament.

Podem posar dos exemples dels realitzats a classe:

Quan hem fregat el vidre amb la llana, el vidre (més a dalt) cedeix càrregues negatives a la llana (més avall). Per tant, en aquest cas, el vidre es carrega positivament i la llana negativament.

Quan hem fregat el plàstic amb la llana, el plàstic (més avall) agafa càrregues negatives a la llana (més amunt). Per tant, en aquest cas, el plàstic es carrega negativament i la llana positivament.

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: