Enviat per: Llidó | 26 Novembre 2010

Per què els hòmens tenen els òrgans reproductors a fora del cos?

Els mascles dels mamífers tenen els ògans reproductors (testicles) a l’exterior del cos. Tanmateix, els mascles dels elefants, les balenes i els dofins els tenen a l’interior. Les dones, però, tenen tots els òrgans al seu interior.

Els rosegadors (rates, ratolins i similars) tenen els testicles a l’interior del cos i únicament durant l’època en què toca reproduir-se se’ls baixen i se’ls situen a dins de l’escrot (la pell que envolta els testicles). Quan han acabat el període de la còpula els tornen a guardar a dins i, fins a la propera!

Que els homens tinguen els testicles a fora del cos té una explicació científica. Si els tingueren a dins estarien sotmesos a una temperatura de 36’5º i això faria que no es podrien fabricar els espermatozoides.

Per tal que l’home fabrique espermatozoides és necessari que els testicles no sobrepassen la temperatura dels 35º. Així s’assegura que els espermatozoides siguen fèrtils i tinguen la mobilitat adequada. La pell de l’escort és molt fina i permet que la calor se n’isca fàcilment. L’incovenient és que un colp als testicles provoca un dolor intens ja que al voltant dels testicles no hi ha músculs que esmorteesquen l’impacte.

Para atenció, també, que l’home produeix uns 1.500 espermatozoides en un segon. És a dir, uns cent milions al dia. Mentres que la dona, al llarg de la seua vida, fabrica uns 450 òvuls.

Més informació: Penjant a la fresca i Testicles, postures i ordinadors


Categories

%d bloggers like this: