Enviat per: Llidó | 7 Desembre 2010

El cel de desembre de 2010, a Xàbia

El Cometa Hartley 2 viatjant entre cúmuls estel·lars

A l’alba

Saturn, en la constel·lació de la Verge, es veu a la matinada. Amb Venus, més prop de l’horitzó, i amb l’estel Spica, l’estel més brillant de la Verge, al mig dels dos planetes, forma un bell trio d’objectes celestes. El dia 31 de desembre un petit minvant de Lluna es trobarà amb el planeta Venus.

A la nit

Júpiter continua, un altre mes, sent el planeta més visible. El pots veure entre la constel·lació d’Aquari i la de Peixos ben a prop del gran quadrat de Pegàs. Prop d’ell es troba Urà però necessites un telescopi per veure’l. Els últims dies de l’any i els primers del 2011 els dos planetes estaran tan junts i es podran veure en el mateix camp d’un ocular de pocs augments.

Al tardet

Mercuri pot veure’s aquests primers dies de desembre poc després de la posta de Sol. En les primeres fosques de la nit, uns 30 minuts després de la posta del Sol i cap al sud-oest.

La Lluna

El dia 21 de desembre es produirà un eclipsi total de Lluna però aquest no serà visible des de les nostres terres. A les 7:35 h d’aquest dia, poc abans de la posta de la Lluna  que ocorrerà a les 8:17 h per l’horitzó oest, el nostre satèl·lit entrarà en l’ombra de la Terra. Situat a llocs alts o a llocs amb l’horitzó sense obstacles pots veure el fenomen.

La Lluna estarà en fase de nova el dia 5 de desembre, serà quart creixent el 13, plena el 21 i quart minvant el dia 28 de desembre.

El solstici d’hivern

I finalment el dia 22 de desembre a les 00:38 h començarà oficialment l’hivern.

Més informació a ASTROBANYOLES, a Pols d’estels i a l’Observatori Astronòmic de València.

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: