Enviat per: Llidó | 10 Desembre 2010

Beneficis i perills de l’alcohol

Les begudes alcohòliques són aquelles que contenen alcohol etílic en quantitats apreciables.

L’alcohol és una substància depressora del sistema nerviós central. Per  tant, a part de fer efecte sobre el cervell i variar algunes de les seues funcions (coordinació, atenció, memòria,…), el seu ús continuat també afecta altres òrgans com el ronyó, el fetge o el sistema circulatori. Inicialment, els efectes de l’alcohol són subtils, però poden ser perillosos perquè una persona davall dels seus efectes no pot controlar la seua conducta

Es diu que els excessos de les coses són dolents, i en el cas de l’alcohol, és especialment cert.

Beure massa alcohol causa una llarga llista de problemes seriosos de salut, inclosos infarts, càncers diversos i atacs de cor, així com l’alcoholisme, que és una malaltia en ella mateixa.

Per una altra banda, qualsevol estudi sobre l’alcohol ha demostrat que el consum moderat té efectes benficiosos per a la salut.

Investigacions dutes a terme demostren que el consum moderat d’alcohol (bàsicament de vi negre) disminueix el risc d’embòlia, però consumir quantitats elevades d’alcohol augmenta el risc d’atacs.

Ací trobaràs preguntes i respostes sobre l’alcohol i l’alcoholisme, l’alcohol-home i l’alcohol-dona, perills al volant, beneficis i perills, si tens un problema amb l’alcohol…


Categories

%d bloggers like this: