Enviat per: Llidó | 25 gener 2011

Inhalar vapor pot curar els constipats?

El constipat o refredat no és el mateix que la grip que és una malaltia molt més greu. Tindre un refredat o un constipat depén del virus que ens ataque. En el cas del refredat hi ha més de 200 tipus de virus que el provoquen que són diferents als virus que causen la grip. Evidentment, els símptomes són diferents i si tenim cap dubte haurem d’anar sempre al metge. De  les anomenades medicines alternatives, poca broma! Sempre, al metge!

Actualment no hi ha tractament que combata directament els virus del refredat. No hi ha cap medicament o remei a base d’herbes que haja demostrat de manera concloent la seva eficàcia per acurtar la durada de la malaltia. Tan sols el sistema immunitari de l’organisme pot destruir l’invasor amb efectivitat.

Inhalar vapor pot curar els constipats?

Els virus són sensibles a la calor. Estudis de laboratori mostren, per exemple, que el rinovirus, la causa més comuna dels constipats, s’inactiva a temperatures superiors als 43 graus centígrads. Per tant, usar la calor inhalant-la per vèncer un constipat és de sentit comú.

Tot i això, alguns estudis no han trobat proves convincents que una dosi d’aire escalfat i humidificat tinga alguna influència en les persones constipades.

En conclusió: falten proves per l’aire escalfat o humidificat com a tractament per als constipats.

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: