Enviat per: Llidó | 7 febrer 2011

El cel de Xàbia al febrer de 2011

STEREO fotografia el Sol senser

A l’alba

Venus, com a astre del matí, lluirà a Sagitari a l’est, unes hores abans de l’eixida del Sol.

A la nit

Saturn presidirà ben aviat els cels de l’hivern i de la primavera. Al febrer eixirà cap a les 23:30 a principis de mes i cap a les 21:30 a finals de mes.

Al tardet

Júpiter es troba ja situat a prop de l’horitzó oest a la posta de Sol i és cada vegada més difícil la seua observació. A finals de febrer només el podràs veure durant una hora i mitja després de la posta del Sol. El que ha estat el rei de la nit des de l’estiu va deixant el pas a l’altre gegant planetari, Saturn.

La Lluna

Aquest mes, la Lluna estarà en fase de nova el 3 de febrer, quart creixent l’11, plena el 18 i minvant el 24.  A més a més, durant aquests primers dies de febrer la Lluna presenta un efecte molt curiós. Quan es pon per l’horitzó oest ho fa de forma horitzontal, com una barca amb les dues banyes cap amunt. Tracta de veure-ho i de fer-hi alguna fotografia.

Curiositats

El 6 de febrer Júpiter i la Lluna s’aproximen a uns 8º. El dia següent també es trobaran bastant junts, però caldrà veure-ho poc després de la posta de Sol.

Mart i Mercuri estaran en conjunció amb el Sol, és a dir, es trobaran en la mateixa dirección de la nostra estrella i seran, per tant inobservables.

Més informació a ASTROBANYOLES, a Pols d’estels i a l’Observatori Astronòmic de València.

Foto: APOD

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: