Enviat per: Llidó | 14 Març 2011

Meridià Zero organitza la conferència “Origen químic de la vida: el que hauria agradat saber a Darwin”, a càrrec de Juli Peretó

ACTIVITAT: Conferència


“Origen químic de la vida: el que hauria agradat saber a Darwin”

Juli Peretó,

Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, Universitat de València.

Data
El dimecres 16 de març de 2011, a les 20.00 h
Lloc
Saló d’actes de la Casa de la Cultura. Plaça de Baix, 6
Localitat
Xàbia
Organitza: Associació Meridià Zero per la Divulgació de la Ciència
Patrocina: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xàbia

Encara que Darwin va evitar conscientment la discussió del problema de l’origen de la vida en els seus llibres, una anàlisi d’alguns dels seus altres textos publicats i de la correspondència que va intercanviar amb amics i col·legues demostra que li semblava evident la possibilitat d’una emergència natural de les primeres formes de vida. Malgrat tot era conscient que en la seua època no era possible un atac experimental i científic de l’estudi de l’emergència de la vida. Cent cinquanta anys d’avanços en biologia, geologia, química i astronomia ens permeten elaborar models i hipòtesis dins del marc de la teoria evolutiva sobre l’origen de la vida proposada per Oparin. Fa 4000 milions d’anys, a la Terra es va acumular un ric inventari de compostos orgànics, producte de la química volcànica, atmosfèrica i còsmica. Durant l’emergència de la complexitat química, es va aconseguir un punt crític amb la invenció dels polímers replicatius i, en conseqüència, amb l’addició de la selecció natural a una química abiòtica determinística. Per bé que la majoria dels detalls són encara desconeguts, els processos químics implicats en l’origen de la vida són científicament comprensibles i experimentalment reproduïbles.

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: