Enviat per: Llidó | 7 Abril 2011

El cel de Xàbia a l’abril de 2011

 

La Via Làctia sobre Tenerife

A l’alba

A la matinada, cap a l’est, poc abans de l’eixida del Sol, Venus estarà present aquest mes.  Caldrà esperar a la segona quinzena del mes per veure uns altres planetes. Durant els últims dies del mes quan Júpiter, Mart, Venus i Mercuri es veuran agrupats formant una gran concentració de planetes a la qual s’ajuntarà la Lluna els dies 30 d’abril i l’1 de maig. Cal no perdre’s aquest espectacle celeste.

A la nit

Saturn serà el planeta principal del mes d’abril, ben visible en la constel·lació de Virgo cap a l’est ja des de la posta del Sol.  El dia 3 d’abril es trobarà en oposició al Sol, és a dir, que el planeta estarà alineat amb la Terra i el Sol, el nostre planeta serà al mig. Això vol dir que es podrà veure durant tota la nit i que es troba a una distància mínima de la Terra, la qual cosa afavoreix la seua observació telescòpica.

Al tardet

No hi ha cap planeta visible.

La Lluna

La Lluna serà nova el dia 3 d’abril,  l’11 la veurem com a quart creixent . El dia 17 d’abril, farà el ple i el 24 d’abril la tindrem com a quart minvant.

Curiositats

Finalment la nau Messenger de la NASA es va posar en òrbita al voltant de Mercuri el 18 de març. Ja han començat a arribar-nos fotografies magnífiques. Llençat el 2004, el seu viatge complex pel sistema solar interior l’ha dut a sobrevolar la Terra, Venus i Mercuri.

Més informació a ASTROBANYOLES, a Pols d’estels i a l’Observatori Astronòmic de València.

Foto: APOD

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: