Enviat per: Llidó | 18 Abril 2011

La fotosíntesi artificial

La fotosíntesi artificial és un camp d’investigació amb la finalitat de produir i emmagatzemar energia. Intenta imitar la fotosíntesi natural de les plantes per tal de convertir el diòxid de carboni de l’aire en un combustible útil. Per tant, es tracta d’una aplicació nova de l’energia solar que utilitza l’energia del Sol directament en processos químics. Tanmateix, el procés és tan complex que al laboratori és difícil d’aconseguir i que després a la pràctica siga rendible econòmicament. Si s’aconseguira obindríem energia eficient per sempre i sense produdir contaminació.

A més, actualment la fotosíntesi artificial ja s’està aplicant per curar càncers localitzats de pell i en llocs accessibles. Si vols més informació sobre aquest tema pots consultar el programa de Redes “Luz y oxígeno para curar”, on trobaràs el vídeo i l’entrevista per escrit. També, aquest bloc.

Una novel·la relacionada amb la fotosíntesi artificial és “Solar”. Un físic egoista, infidel i que utilitza les investigacions d’un altre científic per beneficiar-se.


Categories

%d bloggers like this: