Enviat per: Llidó | 30 Abril 2011

Les gavines de la nostra terra

A les nostres terres hi viuen huit espècies de gavines i de gavians – sis de les quals hi crien. Les que podem observar amb més facilitat són la gavina vulgar o riallera (Larus ridibundus) i el gavià argentat (Larus michahellis).

Gavià argentat

El gavià argentat és molt abundant. Es tracta d’una gavina gran i molt potent, amb un mantell gris pàl·lid els adults – els juvenils, bruns – i les potes grogues. L’extrem de les ales és blanc i negre i el bec, groc, té una petita taca roja a la punta. Després d’haver abandonat els seus hàbits i hàbitats originals, l’espècie s’alimenta de quasi qualsevol cosa comestible: és assídua dels abocadors d’escombraries.

Recull fotogràfic i característiques del gavià argentat.

Gavina riallera a la primavera i a l'estiu

Gavina riallera a l'hivern

La gavina vulgar o riallera és una petitesa. Més àgil i estilitzada, s’identifica fàcilment pel seu plomatge – a la primavera i a l’estiu presenta una caputxa negra, ben visible, que a l’hivern quedarà reduïda a un parell de taquetes vora l’ull. Destaca la vora blanca de les ales amb un ribet negre. Arriben a l’octubre (amb el cap blanc i el bec taronja) provinents del nord d’Europa i se’n van el mes de març (amb el cap fosc i el bec roig); encara que és present durant tot l’any.

Recull fotogràfic i característiques de la gavina riallera.

De la resta d’espècies cal destacar-ne la gavina capblanca, la gavina corsa iel gavià fosc.

Gavina capblanca

Gavina corsa

Gavià fosc

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: