Enviat per: Llidó | 3 Abril 2013

Meridià Zero presenta “Rutes matemàtiques a Xàbia: el centre antic”

Meridià Zero us ha preparat un recorregut per carrers i places de Xàbia, i especialment pel seu centre històric. La intenció és ben clara: que sigueu capaços d’apreciar que les matemàtiques estan presents per tot arreu. Per tant heu d’estar preparats a mirar amb uns altres ulls, els ulls matemàtics. Espais i llocs que, potser, conegueu bé i que ara aneu a descobrir mesures, càlcul, geometries que fins ara no hauríeu vist.

 

La proposta inicial era elaborar una ruta matemàtica, però al comprovar la gran qualitat de qüestions i resultats que sorgiren ens plantejàrem de fer-ne dues, i  deixar per un capítol apart tota la matemàtica interior de l’església que hem anomenat “Visita matemàtica a l’església”. Resta molt de treball encara per fer: el Museu mateix mereixeria un altre capítol, amb les seues eines de pes i mesura. Altres indrets de Xàbia, com la zona de Duanes de la Mar, el port i els seus edificis.

 

Al llarg d’una bona estona, realitzareu parades a llocs concrets i en aquests llocs, alguns personatges de Xàbia us plantejaran qüestions matemàtiques relacionades amb la seua activitat, cosa que farà d’aquestes rutes, unes rutes diferents. Els personatges són: Pepa Guardiola, David Ferrer, Sergio Hernández, Sandra Castelló, Xavi Torres, Adrià Ortolà, Romà Bas i les companyes de l’IES “Antoni Llidó”, Vicenta Ros i Loreto Signes.

 

Com en qualsevol activitat matemàtica, necessitarem el treball individual, però a més a més, una ruta matemàtica està pensada perquè comuniquem i fem aportacions, amb la finalitat, que siga una experiència col·lectiva.

 

Si al llarg del recorregut us fa reflexionar i, a més a més, s’ho passeu bé haurem aconseguit tots els nostres propòsits.

 

Tere Arrabí Arabí i Vicent R. Chorro Cabrera.

 

Accediu a “La ruta matemàtica de Xàbia: el centre antic” del blog Matemàtiques Llidó.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: