Enviat per: Llidó | 14 Desembre 2013

Adquisició d’hàbits saludables: malalties cardiovasculars

És fiable tota la informació que hi ha a Internet?

Font d'informació: autoritat, contingut, propòsit, objectivitat, pertinença i actualització.

Font d’informació: autoritat, contingut, propòsit, objectivitat, pertinença i actualització.

Quan volem informar-nos hem de parar molta atenció en la font d’informació. És a dir, d’on arrepleguem la informació. Com a estudiants i, en general, com a persones hem d’assegurar-nos que el document que fem servir per informar-nos conté un contingut rigorós i acurat a nivell de fiabilitat i credibilitat. Per això cal seleccionar els documents o recursos informatius específics d’Internet que ens aproten informacions útils i contrastades, i recórrer sempre als portals especialitzats.

En el nostre cas concret, si volem obtindre informació sobre les malalties cardiovasculars, una font d’informació fiable és el portal de la Fundació SHE (Fundation of Sciencie, Health and Education) perquè compta amb el suport de científics especialitats en aquesta disciplina.

Què passaria si la societat fos capaç de modificar les seues rutines actuals i adquirir hàbits saludables?

Menja molta fruita i fibra. Porta una vida activa, fes exercici i evitia estar molt de temps assegut o estirat. Controla periòdicament els teus nivells de colesterol, la pressió arterial i el sucre. Mantín el teu pes ideal.

Menja molta fruita i fibra.
Porta una vida activa, fes exercici i evitia estar molt de temps assegut o estirat.
Controla periòdicament els teus nivells de colesterol, la pressió arterial i el sucre.
Mantín el teu pes ideal.

Després de tota una vida dedicada a la medicina i a la investigació, el Dr. Valentí Fuster de Carulla té el convenciment que un canvi en l’estil de vida de la població és l’únic camí per evitar l’extensió de les malalties cardiovasculars, una veritable epidèmia i la primera causa de mortalitat al món.

Davant d’aquesta evidència, i a partir de l’experiència acumulada durant la seva carrera, el Dr Valentí Fuster impulsa la creació de la Fundació SHE (Fundation of Sciencie, Health and Education). Una fundació sense ànim de lucre que, basant-se en la recerca bàsica i clínica (Science), té l’objectiu de promoure els hàbits saludables (Health) mitjançant la comunicació i l’educació (Education) a la població.

Amb aquest propòsit la Fundació SHE dedica els seus esforços a oferir una educació que incidesca en l’adquisició d’hàbits saludables des de la infància, per promoure un món on nens, joves i adults tinguen la capacitat d’actuar positivament pel que fa a la seva salut. En concret se centra sobre els factors de risc que afecten la població en gereral per tal de disminuir l’impacte de les malalties cardiovasculars.

“Perquè si la societat redueix riscos també reduirà l’impacte de les malalties cardiovasculars.” Dr. Valentí Fuster

Un recurs útil és el blog de la Fundació on trobarem informació clara i rigorosa sobre vida saludable, salut integral, salut cardiovascular, educació emocional, promoció de la salut, esdeveniments i notícies.

El principal factor de risc cardiovascular, tant en adults com en edat infantil, és l’obesitat i els seus factors associats com la diabetis i la hipertensió, fruit d’una alimentació inadequada i d’uns baixos nivells d’activitat física.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: