Llibres

 Senyor Darwin, quina gran idea!!!

evolutionman

 

 

 

 

 

 

Alguns llibres sobre Ciències de la Natura relacionats amb la comarca de La Marina Alta

 

introduccioAntoni Barber, Ismael Guardiola, Antònia Rosselló, David Draper, Dina Gutiérrez

INTRODUCCIÓ A LA BOTÀNICA DE LA MARINA ALTA

1996, 93 pàgines

Un material introductori a la flora d’aquesta comarca. Fa referència a alaguns conceptes de les espècies més característiques vegetals que conformen el paistge vegetal de la zona. Selecciona 180 espècies entre algues i plantes superiors, amb il·lustracions de cadscuna per a una identificació directa i fàcil.

 

 

 

guiabot1Jaume X. soler, Lluís Serra, Joan Torres

GUIA BOTÀNICA DEL PARC NATRUAL DEL MONTGÓ

2006, 338 pàgines

Divulga els valors botànics de  la Serra del Montgó. Introdueix als diferents aspectes geològics, climàtics, etc. que expliquen la presència de la flora i vegetació. El gros del llibre és la guia fotogràfica de la flora ordenada pels tipus diferents d’ambients, a més d’uns comentaris sobre la morfologia, ecologia, distribució, usos i curiositats. També, descriu unes rutes per conéixer la diversitat de la serra.

 

 

pesquergAntoni Barber, Ismael Guardiola, Miquel Almenara

NITS I PEIXOS A LES PESQUERES DE CINGLE

1998, 252 pàgines

Parla del concepte de pesquera, de la zona i de la comarca on estan ubicades les pesqueres. Tracta dels aspectes materials del món de la pesquera: les tasques pesqueres, l’aïnam, les punts de pesca, els peixos, etc. Descriu els aspectes socials, lingüístics i històrics de món de la pesquera.

 

 

caminsaguaitsJuli Pasqual, Xaro Soler

CAMINS I AGUAITS

(Excursionisme i didàctica ambiental a la Marina Alta)

2004, 176 pàgines

Fa una història petita de l’educació ambiental i estableix un model didàctic per a l’educació ambiental: mesures per al’atenció a la diversitat i la programació d’aula i; la formació del professorat i la planificació didàctica dels continguts sobre biodiversitat. Aplica el model a una excursió. Dóna alguns consells pràctics per a l’excursió didàctica i descriu les possibilitats excursionistes a la Marina Alta.

 

paisatgeteulada Baptista Banyuls Pérez, Jaume X. Soler Marí

EL PAISATGE VEGETAL DE TEULADA

2000, 136 pàgines

Descriu la flora del municipi de Teulada. Fa un recorregut per la geologia, el clima i les singularitats botàniques. Estudia el paisatge i les unitats vegetals.

 

 

 

marjal1V. Uríos, P. Donat, M. J. Viñals

LA MARJAL DE PEGO-OLIVA

1993, 231 pàgines

 

 

 

 

%d bloggers like this: